
Radu Burnete, numit consilier al președintelui Nicușor Dan pe probleme economice. Decretul, publicat în Monitorul Oficial
Vrei să înțelegi mai bine această știre?
Folosește comentatorii AI pentru a obține perspective diferite și creează-ți propria interpretare personalizată sau obține o analiză detaliată cu AI.
Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, a anunțat, joi seară, că a acceptat propunerea președintelui Nicușor Dan de a deveni consilierul său prezidențial pentru probleme economice și sociale.
Decretul de numire a fost publicat în Monitorul Oficial (MO) și va intra în vigoare pe 1 iulie. „Două lucruri îmi lipsesc în acest moment.
Un selfie cu domnul președinte Nicușor Dan și suficient timp ca să răspund la toate mesajele și solicitările pe care le primesc în acest moment.
Este adevărat că președintele Nicușor Dan mi-a propus să fiu consilierul său prezidențial pentru probleme economice și sociale și după puținul timp de reflecție pe care l-am avut, am decis să accept.
Fără să fiu pretențios este o onoare să fiu alături de domnul președinte Nicușor Dan și să îmi pun energia în slujba interesului public”, a scris Burnete, într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook. Până pe 1 iulie, „voi avea o scurtă perioadă de tranziție de la Concordia la Administrația Prezidențială unde Dragoș Anastasiu rămâne consilier onorific până pe 30 iunie.
Cu toate acestea am început deja să-mi sprijin președintele.
La Concordia nu mai sunt implicat în decizii și nici în comunicarea publică a organizației, dar este o chestiune de respect față de colegii mei și munca mea să las o casă în ordine la plecare.
Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat și de toți colegii mei de care îmi va fi foarte dor”, a precizat el. „Nu vreau să fac alte afirmații în acest moment decât că am multă încredere în noul președinte al României și sunt convins că voi fi parte a unei administrații prezidențiale transparente și deschise la dialog și consultare cu societatea.
Până la 1 iulie voi fi mai rezervat în comunicarea publică”, a adăugat Burnete. „Am văzut că s-au scris și lucruri critice la adresa mea.
Le sunt recunoscător tuturor celor care au sărit să mă apere și deloc supărat pe cei care au considerat că pot fi desființat din start.
Nu vreau să răspund și prefer ca în timp faptele să vorbească pentru mine.
Democrația vine și cu așa ceva la pachet și până la urmă de asta l-am votat pe Nicușor Dan pentru dreptul oricui de a spune (aproape) orice dorește.
Acestea fiind spuse, la treabă.
Avem un stat de reformat”, a conchis el. Decretul pentru numirea acestuia a fost deja publicat în Monitorul Oficial al României.
Administrația Prezidențială nu a făcut, până la momentul publicării acestei știri, anunțul oficial în acest sens. Radu Burnete, 40 de ani, a absolvit științe politice la Universitatea din București și a lucrat ca ziarist la Ziarul Financiar.
Apoi a lucrat la Bruxelles, pentru Brunswick LLP o firmă de consultanță specializată pe fuziuni / achiziții și legislație financiară.
Întors în țară, nu are în CV o poziție la o companie, lucrând la Consiliul Investitorilor Străini (FIC) și la conferedația Concordia, unde mandatul lui ia sfârșit luna viitoare. De-a lungul anilor, Burnete a exprimat un profil de gândire economică pragmatică, axat pe ideea statului suplu, un ANAF reformat, reforma Statului, piață liberă și antreprenoriat. Burnete afirmă că nu vede reformarea administrației „pe modelul lui Musk care taie și distruge”. Consilierul onorific Dragoș Anastasiu și Radu Burnete lucrează, începând de joi, 29 mai, alături de reprezentanții partidelor pe bugetul României, urmând să propună o soluție de buget cu costuri reduse către noul guvern.
Vrei să înțelegi mai bine această știre?
Folosește comentatorii AI pentru a obține perspective diferite și creează-ți propria interpretare personalizată sau obține o analiză detaliată cu AI.